Microsoft Hololens

Microsoft HoloLens, poznat u razvoju kao Project Baraboo, par je pametnih naočala mješovite stvarnosti koje je razvio i proizveo Microsoft. HoloLens je bio jedno od prvih računala koje su pokretale Windows Mixed Reality platformu pod Windows 10 operativnim sustavom.

HoloLens je zaslon na glavi povezan s podesivom unutarnjom trakom za glavu, koja može naginjati HoloLens gore-dolje, kao i naprijed i natrag. Za nošenje uređaja, korisnik postavlja HoloLens na glavu, pomoću kotača za podešavanje na stražnjoj strani trake za glavu kako bi ga učvrstio, podupirući i raspoređujući težinu jednoliko kako bi se osigurala udobnost, prije naginjanja vizira prema prednjem dijelu očiju.

Prednja strana jedinice sadrži mnoge senzore i pripadajući hardver, uključujući procesore, fotoaparate i projekcijske leće. Vizir je zatamnjen; u komadu vizira je par prozirnih leća kombajnera, u kojima su projicirane slike prikazane u donjoj polovici. HoloLens mora biti kalibriran na određenu udaljenost ili prilagođen pgoeldu korisnika.